r1015995_11479676

Det finns två olika versioner av roulette – europeisk roulette och amerikansk roulette. Här kan du läsa mer om europeisk roulette. Till höger kan du även se en bild på det europeiska roulettehjulet.

Europeisk roulette, även känt som fransk roulette, är väldigt likt den amerikanska versionen. Den största skillnaden är att det europeiska roulettehjulet endast har en nolla, medan det amerikanska hjulet har två nollor – en enkelnolla och en dubbelnolla.

En annan skillnad är att siffrorna på det amerikanska roulettehjulet är placerade i par mitt emot varandra, medan siffrorna på det europeiska hjulet är placerade i en mer slumpmässig ordning.

Europeisk roulette erbjuder spelaren bättre odds än amerikansk roulette eftersom det europeiska hjulet endast har en nolla medan det amerikanska hjulet har den extra dubbelnollan.

Den extra dubbelnollan påverkar oddsen kraftigt över tiden till nackdel för spelaren.

Husets fördel för en satsning på ett enskilt nummer på amerikansk roulette är 2/38 eller 5,26% medan husets fördel för samma satsning på europeisk roulette är 1/37 eller 2,70%. Du bör med andra ord alltid leta efter europeisk roulette när du ska spela roulette.

Trots namnet, kan du numera hitta europeisk roulette på vissa amerikanska kasinon så du behöver inte spela den amerikanska versionen om du t.ex åker till Las Vegas.